Komutan`dan `angajman` açıklaması

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, Güney Kıbrıs kaynaklı gerilimle ilgili, `Angajman kuralları Başbakanlık tarafından Genelkurmay Başkanlığına, Genelkurmay da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına devredilmiş durumda. Biz bu konuda herhangi bir durumla

Komutan`dan `angajman` açıklaması
Bostanoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz’de düzenlenen Mavi Balina-2014 Tatbikatı’na katıldı. Yabancı gözlemcilerin ve basın mensuplarının bulunduğu TCG Büyükada savaş gemisine helikopterle giden Bostanoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık tarafından verilen brifingi izledi.
 
HERHANGİ BİR DURUMDA
 
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bostanoğlu, ‘Doğu Akdeniz’de Yunan veya İsrail savaş gemilerinin karşı karşıya gelmesi durumunda hangi angajman kurallarının uygulanacağının’ sorulması üzerine, şunları kaydetti:
‘Bize verilen angajman kuralları çerçevesinde hareket edeceğiz. Angajman kurallarını Başbakanlık Genelkurmay Başkanlığına, Genelkurmay da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına devredilmiş durumda. Biz bu konuda herhangi bir durumla karşılaştığımız takdirde verilen angajman kuralları çerçevesinde hareket edeceğiz. Deniz Kuvvetleri unsurlarımız, bu bölgede durumsal farkındalık faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X