Konak Belediyesi Ekipleri Esnafı Denetledi

Kent estetiğini korumak adına çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, ilçe genelinde hizmet veren işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. K…

Konak Belediyesi Ekipleri Esnafı Denetledi

Kent estetiğini korumak adına çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, ilçe genelinde hizmet veren işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Konak Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gerçekleşen uygulama kapsamında Alsancak, Hatay ve Güzelyalı semtlerindeki işletmeleri ziyaret etti. Zabıta ekiplerinin yanı sıra Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı personelin de katıldığı denetimlerde, işgaliye ve gürültü kirliliği başta olmak üzere pek çok konuda uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmir’in iş ve eğlence merkezi konumundaki Alsancak’ta gerçekleştirilen denetimlerde Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ara sokaklara giren ekipler restoran, bar ve kafeterya sahiplerine işgaliye ve gürültü konusunda uyardı. Yüksek seste müzik yayını yapılmaması konusunda işletmeleri uyaran görevliler, müzik yayını yapan işletmelerden kapı ve pencerelerini mutlaka kapalı tutmalarını istedi. Sokakların yaya geçişlerini önleyecek şekilde işgal edilmemesi konusunda esnaftan daha duyarlı davranmasını isteyen yetkililer, yol ve kaldırımlara taşan masa ve sandalyeleri de kaldırttı. Hatay ve Güzelyalı semtlerindeki denetimlerde de esnafa yasalar ve yönetmelikler doğrultusunda uymaları gereken kurallar hatırlatılırken, bir sonraki denetimde kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı vurgulandı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, işgalin bir hak olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirterek, “Kamunun kullanımına açılmış alanlar, bütün hemşerilerimizin kullanımına açıktır. Elbette çeşitli ticari faaliyetlerin sürmesi için işgaliye yerleri olmak zorundadır. Yerel yönetimler olarak her yurttaşımıza eşit davranma yükümlülüğümüz var. Biz hemşerimizin tamamının haklarını korumak zorundayız. Bir kez daha söylüyorum ki; işgal bir hak değildir. İşgal bir zorunluluktur ve ‘ne kadarlık bir işgal kabul edilebilir bir işgal olabilir, ne kadarı zorunludur’ bunu bu çalışmalarımız ortaya koyacak” dedi. Önemli olan işgal tahammül sınırının doğru tespit edilmesi olduğunu vurgulayan Pekdaş, “Yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev bu ortalamayı bularak, tahammül sınırını makul bir noktada uygulamaktır. Sürekli denetim halinde tutuyoruz ama yurttaşlık bilincinin, kentlilik bilincinin, hemşericilik bilincinin gelişmesi gerekiyor. Kamuoyunun bu konuda belediyenin arkasında olması lazım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X