Konak rekora doymuyor

İstanbul’da gerçekleştirilen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda bin 500 metrede üçüncü olan Osmangazi Belediyesporlu Songül Konak, kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirdi.

Konak rekora doymuyor

Osmangazi Belediyespor’un rekortmen sporcusu Songül Konak, İstanbul’da düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda bin 500 metrede üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi olurken, geçen hafta kırdığı salon atletizm rekorunu da 4 saniye daha geliştirdi. 

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda 14 ülkeden toplam 251 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcusu Songül Konak, önemli bir başarıya daha imza attı.

OLİMİPİYAT BARAJINA YAKLAŞTI

13 ülkeden katılan sporcularla bin 500 metrede piste çıkan Konak, 4.16.40’lık derece ile üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. 

Songül Konak, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda yaptığı derece ile geçtiğimiz hafta Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası’nda 4.20.82’lik derece ile kırdığı bin 500 metre genç bayanlar Türkiye rekorunu da geliştirmiş oldu. 

Rekorunu yaklaşık 4 saniye daha aşağıya çeken Konak, elde ettiği bu derece ile olimpiyatlara katılma barajı olan 4.10’luk dereceye 6 saniye daha yaklaştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X