Konak’ta Vatandaşlara Sağlık Taraması

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde altı aylık periyotlarla sürdürdüğü sağlık taramalarına, Mehmet Ali Akman Semt Merkezi ile devam edildi. Sa…

Konak’ta Vatandaşlara Sağlık Taraması

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde altı aylık periyotlarla sürdürdüğü sağlık taramalarına, Mehmet Ali Akman Semt Merkezi ile devam edildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doktor ve sağlık personelince gerçekleştirilen taramaya, merkeze yeni üye olan kursiyerler ve semt sakinleri katıldı. Merkeze gelen vatandaşların Elektrokardiyografi (EKG), tansiyon ölçümleri ile şeker, hemogram, kolesterol değerlerinin kontrolü için kan alımı yapıldı. Üç gün süren kontroller vatandaşları da memnun etti. Her altı ayda bir rutin olarak yürütülen taramanın sonuçlarının gerekli tahliller yapıldıktan sonra Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından vatandaşlara teslim edileceği bildirildi. Hastalıklarda erken tanı ve teşhisin çok önemli olduğunu, hayat kurtardığını belirten Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, tarama sonucunda herhangi bir sağlık sorununa rastlanan vatandaşların hastanelerin ilgili servislerine yönlendirildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X