Konsolosluğu kapattıran ihbar asılsız çıktı

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun, Aksaray’da ikamet eden bir şahsın yaptığı asılsız ihbar üzerine geçici kapatıldığı ortaya çıktı.

Konsolosluğu kapattıran ihbar asılsız çıktı

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun, Aksaray’da ikamet eden Kamil K. (41) isimli kişinin, akrabalarıyla yaşadığı husumet nedeniyle Belçika Konsolosluğu’na yaptığı asılsız ihbar üzerine geçici kapatıldığı bildirildi.

 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, yapılan çalışmalar neticesinde,Aksaray’da ikamet eden Kamil K’nın, Belçika Konsolosluğu’nu arayarak Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na saldırı yapılacağı ihbarında bulunduğu belirlendi.

 

İncelemede, olayın terörle ilgisinin olmadığı, zanlının, aile içi bir husumeti bulunduğu akrabalarının ismini vererek, söz konusu kişilerin başkonsolosluğa saldıracağı yönünde asılsız ihbarda bulunduğu tespit edildi. Hollanda’nın da bu ihbar karşısında konsolosluğunu geçici kapatma kararı aldığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X