Kontenjan krizi

Önseçimi tamamlayan CHP’de sıra kontenjan ve merkez yoklaması ile belirlenecek adaylara geldi. 37 adaylık için 461 kişi talip. Bazı önemli isimler vekil adayı olamayabilir.

Kontenjan krizi

Toplam 45 seçim çevresinde hakim denetiminde önseçim, 10 seçim çevresinde ise örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapan CHP’de gözler, kontenjan ve merkez yoklamasıyla belirlenecek adaylara çevrildi.

461 kontenjan adayından kimlerin 37 aday listesi içinde yer alacağına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çalışmanın bugün tamamlanması bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde kontenjan, Gaziantep, Eskişehir, Hatay, Kocaeli’nin de olduğu 30 ilde ise merkez yoklaması ile belirlenen adayların sıralamasına CHP liderinin son şeklini vereceği ve yarın yapılacak CHP Parti Meclisi’nin onayına sunacağı belirtiliyor. CHP kulislerinde MYK’ye giren 4 yeni isim; Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Selin Sayek Böke ve Murat Özçelik ile Genel Sekreter Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan ve Faik Öztrak’ın yerlerinin garanti olduğu dile getiriliyor.

HANGİ İLDE KAÇ KONTENJAN VAR?

CHP Parti Meclisi’nde alınan karar gereği İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci sıra adayları kadın olacak. ‘Fermuar sistemi” olarak nitelendirilen yöntem ile ön seçim yapılan illerden İstanbul’un üç seçim bölgesinde 14,  Ankara’nın iki seçim çevresinde 6, İzmir’de 6, Antalya ve Aydın da birer sıra kontenjan için ayrıldı. Eğilim yoklaması yapılan 10 ilden Adana ve Mersin’de 2, Adıyaman, Tekirdağ, Muğla, Kahramanmaraş, Kayseri ve Zonguldak’da ise 1 sıra olmak üçere üzere 37 kontenjan adayının ismi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenecek. Parti Meclisi’nde alınan karar gereği İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci sıra adayları kadın olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X