Kontrol orduda

DAEŞ’ın ‘uyuyan hücreleri’nin Musul operasyonuna misilleme olarak saldırıya geçtiği Kerkük’te kontrol sağlandı. Kentte 2 günde 55 sivil ve güvenlik görevlisi öldü.

Kontrol orduda

Irak’ın başkenti Bağdat’a 170 kilometre uzaklıktaki Kerkük’te, perşembe gecesi  DEAŞ militanlarının 5 semtte birden saldırmaları sonucu başlayan çatışmalar dün sone erdi.

Terör örgütü hafif silahlar, el bombaları ve RPG’lerle eş zamanlı düzenlediği saldırılarına dün sabah yeniden başlamıştı. Güvenlik güçlerinin dün öğle saatlerinde kentte kontrolü ele geçirdiği bildirildi. 

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, kentte yaşanan saldırıya  ilişkin yaptığı basın açıklamasında kontrolün sağlandığını belirtti. Kerim, ‘IŞİD’li teröristler amaçlarına ulaşamadan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Bu çatışmalarda şehitlerimiz ve yaralılarımız var’ diye konuştu.

Vali Kerim, kente yaşlaşık 600 bin göçmeninin geldiğini belirterek, uluslararası kamuoyundan yardım talebinde bulundu. 

OPERASYON SÜRÜYOR

Kentte 2 günde 55 sivil ve güvenlik görevlisi yaşamını yitirirken, 48 DEAŞ militanı da öldürüldü. Peşmerge güçleri ve Irak polisi şehirde gizlenmiş DEAŞ unsurlarını aramaya devam ediyor. 

PKK’lılar Kerkük’te iddiası

DEAŞ militanlarının Kerkük’e saldırmasının ardından PKK’lı teröristlerin karışık ortamdan yararlanarak kente girdiği öne sürüldü.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı ve Kerkük Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan,  PKK’lı teröristlerin bölgedeki durumdan faydalanarak kendini DEAŞ ile mücadele ediyor gibi göstermeye çalıştığına dikkat çekti. Yavuzaslan, PKK’nın bu şekilde kendini meşrulaştırmak istediğini belirtti. 

ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girdiği yönündeki haberlerle ilgili olarak, ‘Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X