Konut almanın tam zamanı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, kredi, KDV ve tapu indirimlerine dikkat çekerek, konut almanın da tam olduğunu söyledi.

Konut almanın tam zamanı

ASLIHAN AYDIN

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, kredi, KDV ve tapu indirimlerine dikkat çekerek, konut almanın da tam olduğunu söyledi.

Mustafa Andıç yaptığı açıklamada, konut sektörünü hareketlendirmek için atılan adımların olumlu etkisinin olacağını söyledi. Konut ihtiyacı olanların bu imkanlardan faydalanmak isteyeceklerini dile getiren Andıç şunları kaydetti: “Bu nedenle satışlara hareketlilik geleceğini söyleyebiliriz.

Seçim dönemine girilmiş olması, dövizdeki dalgalanma ve doğuda savaşın devam etmesi genel olarak bir tedirginlik oluşturabilir. Bunlara karşın KDV ve tapu harcı ile birleşen faiz indirimi konut sektöründe canlanma oluşturacaktır.

Ama özel bankaların da bu konuda adım atmaları çok daha fazla ivmelenmeyi sağlayabilir. Zaten istatistiklere baktığımız zaman faiz oranları ne zaman düşerse satış adedi o dönem yüksek olmuştur. Talebimiz KDV ve tapu indirimlerinin geçici değil kalıcı olmasıdır.” 

FİYATLAR ARTABİLİR

Bir süredir piyasada durgunluk yaşandığını hatırlatan Andıç, “Yılın ilk 3 aylık verilerine baktığımızda ülke genelinde konut satışlarında yüzde 6,7 azalma vardı. Bursa’da 7,7 ve İstanbul’da 8,4 gerileme söz konusuydu” diye konuştu.

Dövizdeki dalgalanmanın bu durgunluğu tetikleyen etmenlerden birisi olduğunu vurgulayan Andıç, ekonomik koşullar nedeniyle dövizdeki dalgalanmaların ihtiyaçları erteletebildiğini kaydetti.

Dövizin yükselmesinin ithalat nedeniyle fiyatları artıracağının altını çizen Andıç, “Ancak fiyat artışları dövizdeki hareketin biraz daha arkasından gelerek takip ediyor.

Ani yükselmelerde fiyat artışları olmuyor. Söz konusu artışların kalıcı mı yoksa geçici mi olduğunun izlenmesi gerekiyor. Kalıcı ise konut fiyatları yükselir” dedi.

Andıç, kredi faizlerindeki düşüş, KDV ve tapu harcı indirimleri sayesinde konut almanın tam zamanı olduğunu ifade etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X