Konut fiyatları en çok Bursa’da arttı

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘REIDIN Emlak Endeksi’ mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Konut fiyatları en çok Bursa’da arttı

Buna göre, Türkiye genelinde konut fiyatları mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,07, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 9,96 yükseldi. Mayıs ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2,40 artan Bursa, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. En büyük düşüş ise yüzde 0,32 ile Kars’ta kaydedildi. Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 5 il yüzde 27,78 ile Balıkesir, yüzde 21,81 ile Tekirdağ, yüzde 20,63 ile Çanakkale, yüzde 18,82 ile Bursa ve yüzde 18,62 ile Zonguldak oldu.

KİRALARDA SON DURUM

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,07 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,10 artış gerçekleşti. Mayısta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 artan Van, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Kiralık konut fiyatlarının yıllık bazda en çok arttığı 5 şehir ise sırasıyla yüzde 20,50 ile Balıkesir, yüzde 20,09 ile Aydın, yüzde 18,33 ile Yozgat, yüzde 15,75 ile Tekirdağ ve yüzde 15,61 ile Çorum oldu. Erzincan ise yüzde 0,87’lik oranla bu dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X