Konut satışında en yüksek artış Bursa’da

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi.

Konut satışında en yüksek artış Bursa’da

Yılın ilk 6 aylık döneminde Bursa’da toplam 24 bin 935 konut satışı gerçekleştirildiğini belirten Mescioğlu, geçen yılın aynı döneminde Bursa’daki konut satışının ise 19 bin 309 olduğunu söyledi. Mescioğlu, ”Bu yılın ilk 6 ayında Bursa’daki konut satışlarında yüzde 29,1’lik artış meydana gelmiştir. Bu artış oranı İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 22,2, İzmir’de yüzde 20,4 ve Antalya’da ise yüzde 15,4 düzeyindedir. Buna göre, en çok konut satılan ilk 5 il arasında konut satışı artış oranının en yüksek olan il Bursa’dır. Bu durum Bursa’daki konut piyasasının hareketliliğini ve Bursa’nın cazibesini devam ettirdiğini göstermektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X