Konut sektörüne kritik uyarı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ‘Geçici bir havası yaşıyoruz’ sözlerini hatırlatarak, sektörün planlarını hep iyimser tahminlere göre yapma alışkanlı

Konut sektörüne kritik uyarı

Derneğin İstanbul’da gerçekleştirilen Gayrimenkul Zirvesi’nde konuşan Aziz Torun, sektördeki gelişmelere ve sorunlara dikkat çekti.

Mehmet Şimşek’in ”Dünya ve Türkiye ekonomisi için geçici bir bahar havası yaşıyoruz, aldanmayalım” sözlerini hatırlatan Torun, şunları kaydetti: ”Bu beklenen olumsuz şartları kış değil de bir sonbahar havasında geçirirsek ne ala. Fırtınalı, tipili kışa dönersek ne yapacağız? Bir hazırlığımız var mı? Gayrimenkul sektörü olarak ben olduğundan emin değilim, endişelerim var. Biz 10 yıldır hep ‘yapıyoruz satıyoruz’ diyerek yolumuza devam ediyoruz ama bu model bizi yarı yolda bırakabilir. Sayın bakanın söylediği gibi böyle bir olumsuzlukta en önce ve en fazla etkilenecek sektör gayrimenkul sektörüdür. Gerek yerli gerek yabancı yatırımcının gayrimenkul alımlarını erteleyecektir. Kredi imkanları zorlaşacaktır. Sektör olarak planlarımızı hep iyimser tahminlere göre yapma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Planlarımıza B ve C şıkkını da eklemeliyiz.”

‘İSTERSEN AL’ DEVRİ BİTTİ

Aziz Torun, ”Konutta artık ‘istersen al’ devri bitti. Biz üretim yaparken satın alma gücüne göre talebi göz önünde bulundurmalıyız. Gelecek için bunu yapıyoruz diyemiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X