Konuta yüzde 15 zam yolda

Ev almayı planlayanlara uyarı geldi. Sertaç Karaalp, birçok kişinin ‘kredileri faizlerinin düşmesini beklediğini belirterek, ”Ancak bu süreçte fiyatlar artacak ve vatandaşın kaybı daha büyük olacak” dedi.

Konuta yüzde 15 zam yolda

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, kurlardaki oynaklığın maliyetleri artırdığını bunun da fiyatlara zam olarak yansıyacağını söyledi.

Karaalp, dün Alpiş Group’un yeni projesi olan Tuana Evleri’nin lansman toplantısı öncesinde sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son 2 aydır dövizde yaşanan artışın maliyetleri ciddi şekilde etkilediğini belirten Karaalp, inşaat malzemelerine yüzde 20-30 arasında zam geldiğini ifade etti.

Karaalp, “Hem üretici firmalar hem de biz müteahhitler bunu henüz fiyatlara yansıtmadık. Dolar kuru maliyetlerimizi ciddi şekilde etkiledi. Türkiye’de seçimlerden sonra bir durgunluk vardı. Müteahhit firmalar bu zammı piyasaların açılmasıyla birlikte özellikle yeni projelerde yansıtacaklar. Konut fiyatları yükselecek. Vatandaş ‘konut kredileri faiz oranları düşsün daire alalım’ diye bekliyor. Bu süreçte fiyatlar artacak vatandaşın kaybı daha büyük olacak. Fiyatlara ortalama yüzde 10-15 zam bekliyoruz” dedi.

CANLANMA BEKLENTİSİ

Sektörün 2014’ün ortalarından bu yana ciddi bir durgunluk trendine girdiğini dile getiren Karaalp, barınma ihtiyacının hiçbir zaman bitmeyecek temel ihtiyaçlardan biri olduğunu hatılattı. Sertaç Karaalp, “O yüzden biz 2016’nın ilk çeyreği itibariyle sektörde bir canlılık bekliyoruz. Bir toparlanma olacak. 1-2 yıldır ertelenen talepler var. Bunlar bir şekilde harekete geçecek” diye konuştu.

BURSA DAHA AZ ETKİLENDİ

Bursa’nın diğer illere göre biraz daha şanslı olduğuna dikkat çeken Karaalp, şehrin yoğun ve nitelikli göç aldığını anımsattı. Karaalp, “Ayrıca Bursa’ya yabancı müşterilerin özellikle Arap dünyasının ve körfez ülkelerinin ciddi bir talebi oluyor. Bu noktada aslında konuttaki durgunluğun sıkıntısını Bursa çok fazla yaşamadı. Ama tabiki diğer illeri yüzde 50 etkilediyse bizleri de yüzde 20-25 etkiledi” dedi. Karaalp, sektörün Bursa’da bundan sonra daha iyi bir noktaya geleceğini ifade ederek, buna inançlarının tam olduğunu vurguladı. Karaalp, “Özellikle yapımı süren körfez geçişinin bitmesi, Bursa’nın İstanbul’a yakınlaşması buradaki konut piyasasına bir canlılık getirecek” diye konuştu.

TUANA EVLERİ DEĞER KATACAK

Sertaç Karaalp, Tuana Evleri satış ofisinde düzenlenen toplantıda örnek dairenin tanıtımını yaptı. Projenin 24 bin metrekare arsa üzerinde 292 daire ve 23 işyerinden meydana geldiğini belirten Karaalp, şöyle devam etti: “Tuana Evleri’ni 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Lokasyon olarak Yalova Yolu’nu seçtik. Çünkü Yalova Yolu’nun kendisine özgü bir cazibesi bulunuyor. Kısa bir süre sonra devreye alınması hedeflenen tramvay hattıyla birlikte bölge daha fazla tercih edilen konuma gelecektir. İki AVM’ye, terminale yürüyüş mesafesinde olan ve Tofaş, Demirtaş OSB gibi yoğun çalışan kesimin olduğu lokasyondaki yeni projemiz bölgeye ayrı değer katacak.”

ARAP İLGİSİ

Şehre Körfez ülkelerinden özellikle Kuveyt, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’dan yoğun bir talep olduğunun altını çizen Karaalp, Bursa’nın bu noktada eski cazibesini kazanmaya başladığını kaydetti. Arap yatırımcılara yönelik de planlanan Tuana Evleri’den önce başka projelerde de Araplara satış yaptıklarını hatırlatan Karaalp, “Kendilerinin biraz daha büyük bir sitede farklı konumda talepleri oldu. Ana hedef kitlemiz tabi ki yerli müşteri. Sonuçta biz Bursa’ya hitap eden bir firmayız. Yabancılara da satışlarımız olacak. İlk satışlarımız da gerçekleşti” diye konuştu.

PROJE MALİYETİ 70 MİLYON TL

Karaalp, Alpiş Group olarak nitelikli projelerle konutta titiz olan Bursalılara hizmet etmeye devam edeceklerine işaret etti. Projenin maliyeti hakkında bilgi veren Sertaç Karaalp, “Arsayı da kendimiz satın aldık. Burası kat karşılığı olmayacak. Yaklaşık 70 milyon lira maliyeti olan bir proje. Farklı daire tipleri var. 2+1’den 5+1’e kadar seçenekler bulunuyor. 280 bin liradan başlayıp 475 bin liraya kadar daire fiyatlarımız olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X