Konvoy alarmı!

Polis, düğün ve sünnet konvoylarında kural dışı hareket edenlere göz açtırmayacak.

Konvoy alarmı!

Okulların kapanmasına artık sayılı günler kaldı. Yollar şimdiden düğün konvoylarıyla dolup taşmaya başladı. Bu yüzden trafik ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbirli.

Ekipler, vatandaşı rahatsız edip can güvenliklerini tehlikeye atacak şekilde cadde ve sokaklarda dolaşan düğün konvoylarını sıkı takip altında tutmayı amaçlıyor.

Düğün konvoylarına karşı olmadıklarını söyleyen yetkililer, düğün ve sünnet sahipleri ile yakınlarının bu mutluluğu kurallar çerçevesinde yaşamalarını istiyor.

BUNLARI YAPMAYIN

Trafiği tehlikeye sokacak şekilde hareket etmenin cezası ise 92 liradan başlıyor. Yazılacak ceza sadece konvoyla sınırlı kalmıyor. Araçlar şayet hatalı şerit değiştiriyorsa, bunun için de ayrıca ceza uygulanacağı bildirildi. 

Yine, düğün ve sünnet konvoylarındaki araçlardan kendilerini dışarı sarkıtanlar hakkında da trafik kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı vurgulandı. 

HAPİS BİLE VAR

Bu arada, yine polisin yetkisinde olan bir maddeye göre yasaların,  trafiği tehlikeye sokanlara 2 yıla kadar hapis cezası da öngörüyordüğü belirtiliyor.

Yetkililer, ‘Trafik güvenliğini tehlikeye sokanlara TCK’nın 179’a 2 maddesi gereğince yargılama yolu açık. Bunun cezası da 2 yılla sınırlı. Kural dışı hareket edenler hakkında bu kanun maddesinden de işlem yapılacak’ şeklinde konuştu.

Görünce ihbar edin

Emniyet yetkilileri vatandaşların trafikteki her türlü olumsuzluğu kendilerine iletmesini istiyor. Gerek fotoğraf gerekse çekilen video görüntülerinin [email protected] adresine ulaştırılması halinde o kimseler hakkında gerekenin mutlaka yapılacağı belirtiliyor.

Kurallara uyun

Ekipler, düğün konvoylarını sıkı takibe alıyor. Yasalara göre trafiğe tehlikeye düşürene hapis bile var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X