Konvoy alarmı

Polis, düğün ve sünnet konvoylarında kural dışı hareket edenlere yine göz açtırmayacak.

Konvoy alarmı

OKTAY KAYALAR

Okulların kapanmasına artık sayılı günler kaldı. Yolların yine düğün konvoylarıyla dolup taşacak olması sürücüleri şimdiden kara kara düşündürüyor. Ancak trafik ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem almak için teyyakkuza geçti.

Ekipler, vatandaşı rahatsız edecek ve can güvenliklerini tehlikeye atacak şekilde cadde ve sokaklarda dolaşan düğün konvoylarını sıkı takibe alacak. Yetkililer, düğün konvoylarına karşı olmadıklarını her zamanki gibi bir kez daha yineleyerek, düğün ve sünnet sahipleri ile yakınlarının bu mutluluğu kurallar çerçevesinde yaşamaları gerektiğini belirtiyor.

İŞTE KONVOYUN CEZASI

Trafiği tehlikeye sokacak şekilde konvoy yapmanın cezası ise 88  lira. Ancak, yine polisin yetkisinde olan bir madde var ki, onun cezası çok daha ağır. Yasalar,  trafiği tehlikeye sokanlara 2 yıla kadar hapis cezası da öngörüyor. 

Yetkililer, ‘Trafik güvenliğini tehlikeye sokanlara TCK’nın 179’a 2 maddesi gereğince yargılama yolu açık. Bunun cezası da 2 yılla sınırlı. Kural dışı hareket edenler hakkında bu kanun maddesinden de işlem yapılacak’ dedi.

KONVOYDA KURALA UYUN

Ekipler, düğün konvoylarını sıkı takibe alıyor. Yasalara göre trafiğe tehlikeye düşürene hapis bile var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X