Konya’da tarihi an!

Torku Konyaspor, sahasında Kasımpaşa’yı 2-1 yendi. Maçın skorundan çok Donk’un attığı gol ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota’nın aldığı karar konuşuldu.

Konya’da tarihi an!

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Torku Konyaspor, sahasında Kasımpaşa’yı ağırladı. Mücadelenin 19. dakikasında konuk ekipte, Ryan Babel bir pozisyon sonrası yerde kaldı. Torku Konyasporlu oyuncular topun taca atılmasını beklerken Ryan Donk aşırtma vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golün ardından Torku Konyasporlu oyuncular, Kasımpaşalı oyuncu Donk ve maçın hakemine yoğun tepki gösterdi. Saha ortasında tartışmalar sürerken devreye Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze girdi. Deneyimli teknik adam oyuncularına santranın ardından gol yemeleri yönünde bir işarette bulundu. Santradan aldığı top ile rakip kaleye kadar ilerleyen tecrübeli oyuncu Hasan Kabze, topu boş ağlara gönderdi. 

TFF, Kasımpaşa’ya fair play davranışı nedeniyle teşekkür etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig’de Torku Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta fair play davranışı nedeniyle Kasımpaşa’ya teşekkür etti. 

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bu akşam oynanan Torku Konyaspor -Kasımpaşa müsabakasında yaşanan olayın tüm futbol kamuoyunun takdirini kazandığı belirtilerek, “Yaşanan sakatlık pozisyonu sırasında Ryan Donk’un attığı golün ardından, rakip Torku Konyaspor’a skoru eşitleme şansı verenKasımpaşa Kulübü futbolcuları ve teknik direktör Shota Arveladze’ye teşekkür eder, benzer hareketlerin Süleyman Seba Sezonu’nda artarak devamını dileriz” denildi.

“Verdiği karar taktire şayandı”

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa’yı 2-1 yendikleri maçta yaşanan ilginç olayla ilgili, Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze’nin şahsında lacivert-beyazlı kulübü kutladığını belirterek, “Böyle bir ortamdayken böyle bir karar verip, tekrar maçın normal haline gelmesini sağlaması taktire şayandı” dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmada yaşanan ilginç olayı değerlendirdi. Maçın önüne geçen ve görülmesi çok ender rastlanan olaylardan biri ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kocaman, şöyle devam etti:

“Aslında olmamasını dilerdim. Bu pozisyonun hem olumlu hem de olumsuz tarafı var ancak olumlu tarafından bakmak gerekiyor. Olumlu tarafından bakınca da bunu söylemeyi bir borç olarak biliyorum. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze’nin şahsında bütün kulübünü kutluyorum. Çünkü bizim ülkemizde her şey ne olursa olsun kazanmaya yöneliktir. Böyle bir ortamdayken böyle bir karar verip, tekrar maçın normal haline gelmesini sağlaması taktire şayandı. Hem kendisini hem de Kasımpaşalıları kutluyorum.”

Kocaman, acil olarak 3 puana ihtiyaçları olduğunu, maçın başından itibaren rakip kaleye direkt toplarla gitmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Maçın hakemi Mete Kalkavan’ı da eleştiren Kocaman, şunları kaydetti:

“Mete Kalkavan ve hakemliğiyle ilgili düşünmek gerekiyor. Evet dik olması ve tavizsiz gibi görünmesi güzel ama tavizsizlik tek yanlı olmamalı. Herkese karşı olmalı. Oyuna karşı ve eşit  şekilde olmalı. Bugün ‘eşitlik konusunda görevimi yapıyorum’ dedi. Eşitlik konusundaki en azından bizim tarafımızdan görünen eşitlik düşüncesine uygun hareket etmediğini söyleyebilirim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X