Konya’daki oyunlarda kablo skandalı! Rekorlar ne olacak?

Atletizmde kırılan rekorlar bir kabloya kurban gitti.

Konya’daki oyunlarda kablo skandalı! Rekorlar ne olacak?

Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm yarışlarının yapıldığı Konya Atletizm Stadı’nda kablolama sorunu tespit edildi. Rekor derecelerin elde edildiği ilk 3 günlük yarışlardaki dereceler geçersiz sayıldı.

Teknik delegasyon yaptığı incelemelerde Konya Atletizm Stadı’nda kablolama sorunu belirledi. Buna göre ilk 3 gün yapılan sprint yarışlarındaki sonuçlar dünya sıralaması ve rekor olarak geçersiz sayıldı. 100, 200 ve 400 metre koşuları sprint yarışları olarak adlandırılıyor. Yani oyunlarda kadın ve erkek dallarında yapılan 8-11 Ağustos tarihleri arasındaki 100, 200 ve 400 metre yarışlarının sonuçları geçersiz sayıldı. Ancak, söz konusu arızanın Konya’da madalya tablosuna bir etkisi olmadığı belirtildi.

Rekor güme gitti
Konya Atletizm sahasında yapılan erkekler 100 metre eleme yarışmalarında, milli sporcu Emre Zafer Barnes 10.03 ile oyunlar rekoru kırmıştı. Katarlı sporcu Tosin Ogunode bir sonraki seride 9.98 derece yaparak rekoru geliştirmişti. Son seride koşan Fildişi Sahili’nden Arthur Cisse Que 9.78 ile rekoru bir kez daha kırmıştı. Ancak Que’nin rekoru rüzgarın hızının 1/4 saniye olması nedeniyle geçerli sayılmamıştı. Teknik arızanın tespit edilmesinden sonra alınan bu derecelerin hepsi geçerliliğini yitirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X