Konyaspor evinde kaybetti: 0-1

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Atiker Konyaspor, sahasında Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına 1-0 mağlup oldu.

Konyaspor evinde kaybetti: 0-1

Karşılaşmaya iyi başlayan Atiker Konyaspor, müsabakanın ilk 15 dakikasında orta alanda kontrolü elinde bulundurdu. Hücumda Ömer Ali Şahiner, Milosevic ve Bajic ile etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip, aradığı golü bulamadı.

Atiker Konyaspor’un baskılı futbolu karşısında, kanatlardan orta yaparak ve defansın arkasına pas atarak gol arayan Shakhtar Donetsk ise Ferreyra ataklardan yararlanamadı. İlk 15 dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Ukrayna temsilcisi, etkili ataklar geliştirdi. İki takım da aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

3. dakikada Ömer Ali Şahiner’in pasıyla sol çaprazdan kaleyi gören bir noktadan topla buluşan Milosevic sert şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla dışarı çıktı.

10. dakikada Atiker Konyaspor gole yaklaştı. Douglas’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında iyi yükselen Ali Çamdalı’nın kafa vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Vukovic’in gelişine vuruşunda top, üstten dışarı gitti.

18. dakikada Fred’in uzun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ferreyra’nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı’da kaldı.

27. dakikada Fred’in pasıyla kaleyi cepheden gören yerde topla buluşan Rakitskiy’in yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği sert şutta, meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı son anda yatarak çeldi. Yeşil-beyazlı defans topu uzaklaştırdı.

35. dakikada Shakhtar Donetsk gole yaklaştı. Jonsson’un kaptırdığı topla hızlı atağa çıkan Ferreyra, ceza sahasına girdi ve meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Marlos’a çıkardı. Bu futbolcu şut çekeceği esnada Vukovic araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Stepanenko’nun yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutta topu kaleci Serkan Kırıntılı son anda yatarak çeldi.

İlk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

Atiker Konyaspor, ikinci yarıda pas yapmakta zorluk çekti ve defansın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. 50. dakikadan sonra üstünlüğü rakibine bırakan ev sahibi ekip, bu dakikadan sonra atağa çıkmakta zorlandı. 

İkinci yarıya daha etkili başlayan Shakhtar Donetsk ise kanatlardan yaptığı ortalarla gol aradı. Top çeviren ve rakibini sahasına hapseden Ukrayna temsilcisi, Ferreyra ile bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

51. dakikada Bernard’ın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Kovalenko’nun sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı son anda yatarak kornere çeldi.

61. dakikada Fred’in pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topu önünde bulan Marlos’un sert şutunda kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kornere çıkardı.

62. dakikada Butko’nun sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Ferreyra’nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı’da kaldı.

66. dakikada Butko’nun sağ kanattan ortasında ceza sahasında topa iyi yükselen Ferreyra’nın kafa şutunda meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı son anda kornere çeldi.

75. dakikada Butko’nun sağdan ortasında, arka direkte topla buluşan Ferreyra’nın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-1

Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Shakhtar Donetsk maçı 1-0 kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X