Konya’ya var da Bursa’ya yok mu?

Konya son yıllarda özellikle ulaşım alanında gerçekleşen altyapı yatırımlarıyla yıldızı parlayan bir Büyükşehir. Kent içi raylı sistemin yanısıra kenti Ankara’ya yaklaştıran Hızlı Tren de Konya’ya değer katıyor.

Konya’ya var da Bursa’ya yok mu?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde Konya’da gerçekleşen yatırımların aldığı devlet desteğine dikkat çekerken bu desteklerin Bursa’ya da yönelmesi dileğini dile getiriyor.

Konya metrosuna var Yıldırım’a neden yok?

Bursa üreten, üretirken de ülke ekonomisine lokomotiflik yapan bir şehir.

Ancak öteden beri klasikleşmiş bir tabirle ne yazık ki, kadim şehrimiz Bursa devletten ürettiğinin karşılığını alamıyor.

Amiyane tabirle, Bursa devlete aktardığını, ‘kepçeyle verip kaşıkla alır’ konumda.

Bursa şimdiye dek kentiçi ulaşım yatırımlarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın mali desteğini bir türlü alamadı.

Geçenlerde konuyu burada bir kez daha işledik.

Bursa’nın 2018 beklentilerini sıralarken, Yıldırım Metrosu’na kaynak temini için Ankara’da güçlü bir lobi baskısı kurulması gerektiğini vurgulamıştık.

Dün de gazetelere bakarken, Ankara’nın bu yıl içinde Konya Metrosu’nun birinci etabına vereceği 2 milyar 727 milyon liralık mali destek haberi gözümüze çarptı.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X