Kooperatif eliyle alternatif tarım ve hayvancılık

Orhaneli’nde Tarım ve Kredi Kooperatifi’nin sağladığı finansla iki tesis faaliyete geçti. Kooperatif Müdürü Alper Yaldız, “Kooperatifimiz Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık olmak üzere 3 ilçe ve 130 mahalledeki tüm çiftçilere hizmet vermektedir” dedi.

Kooperatif eliyle alternatif tarım ve hayvancılık

Ortakların yemden kimyevi gübreye, mazottan zirai alet ve makineye, tohumdan fideye, sulama sistemlerinden sigortaya kadar her türlü tarımsal girdi ihtiyacını sıfır faize kadar çok uygun olanaklarla temin ettiklerini belirten Yaldız, çiftçinin tek ürüne bağlı kalması, o yıl rekolte düşüklüğü olması ya da düşük fiyattan satılmasının büyük mağduriyetler yarattığını söyledi. 

Kooperatif Müdürü Alper Yaldız, “Biz de boş tarım alanlarının bulunduğu bölgemizde, örneğin hayvancılığın yanında sebze üretimi yapılabilsin istedik. Bunun için Akalan Mahallesi’nden İsmail Erdoğan’a, bin metrekare modern sera, gübreleme tankı, sera sobası, sulama sistemi ve dikeceği fidelere kadar kooperatifimizce kendisine teslim edildi” diye konuştu.

ANAHTAR TESLİM TESİS

İkinci proje hakkında da bilgiler paylaşan Yaldız, “Yine Nalınlar Mahallesi’nde Nuray İlgüy’e bin adet kapasiteli organik yumurta tesisi, tavuklar dahil anahtar teslim kooperatifimizce sağlandı. Düşük faizli ve uzun vadede geri ödemeli olan bu hizmetlerden ortaklarımız çok memnun. Her geçen gün göç veren dağ yöresinde tarımda ilkleri yaparak ülkemizde tarım ve hayvancılıktaki gelişmelere bizim de desteklerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X