Kooperatifçilik için eğitim şart

İnegöl Halk Eğitim Merkezi dernek ve kooperatif yöneticilerine yönelik ‘Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi’ başlatıyor.

Kooperatifçilik için eğitim şart

SADULLAH ORGAN

Mesleki eğitim ve el becerileri kursları ile kursiyerine altın bilezik takan İnegöl Halk Eğitim Merkezi, kooperatif yöneticilerine yönelik, ‘Muhasebe ve Finansman Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi’ kursunu başlatıyor.

İnegöl’de birçok kooperatif bulunduğunu ifade eden İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bu kooperatiflerle ilgili eğitim vereceklerini bildirdi. Özdemir, “Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi adı altında, 24 saatlik, gündüzleri yaptığımız takdirde 3 gün, akşamları ise 4 akşam şeklinde kurslarımızı planlıyoruz. Şu an yaklaşık 50 başvuru geldi. Ancak kooperatiflerde görev yapan, yönetici olarak görev yapan veya denetçi olarak görev yapan herkesin bu eğitimleri alması gerekiyor” dedi.

KURSLAR BAŞLIYOR

Başvuruların alındığını ve temmuz ayı itibariyle kurslara start verileceğini belirten Burhanettin Özdemir, kooperatiflerde görev yapan herkesin bu kurslara başvurmasını beklediklerini söyledi. Bu kurslara katılmayanların başkan veya yönetici olamayacaklarını bildiren Özdemir, “O yüzden mutlaka bu kursa katılmaları gerekiyor. Gerek yönetici olarak, gerek denetçi olarak, gerekse de personel olarak görev yapacakların bu eğitimi alması zorunlu hale gelmiş durumdadır’ şeklinde konuştu.

ARANAN ÖZELLİKLER

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, kursa katılmak için ‘Okuma yazma bilmek veya en az ilkokul mezunu olmak. İşletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak’ gerektiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X