‘Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizdedir’

İzmir Valisi Mustafa Toprak, silahıyla köpeği yaralayan polis hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, “Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizdedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır” dedi.

‘Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizdedir’

Vali Toprak, Çiğli Polis Merkezi Amirliğinin bahçesinde dolaşan köpeğe tabancayla ateş ederek yaralayan komiser yardımcısı M.A’ya ilişkin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“İzmir’de hayvana canice, silahla ateş eden komiser yardımcısı hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir” diyen Toprak, emniyet görevlisinin “insanlık dışı” davranışının kabul edilemez olduğunu ve gerekli her türlü kanuni işlemin yapılacağını belirtti.

Toprak açıklamasında, “Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizdedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur. Hayvana eziyet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek ve benzeri konularda adli ve disiplin işlemler yapılmaktadır. Söz konusu fiil, Emniyet Disiplin Tüzüğünde de en ağır yaptırıma konu olmaktadır ve ihraçlık bir fiildir. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden müfettiş istenmiştir. Adli işlem olarak ifade ettiğimiz savcılık soruşturması da diğer işlem ve soruşturmalara ilaveten devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

 Komiser Yardımıcısı karakolun bahçesinde vurdu! 

Olay

 

19 Haziran’da Çiğli Polis Merkezi Amirliğinin bahçesinde dolaşan köpeğe bir polisin ateş ettiğini gören çevredekilerin vatandaşların şikayeti üzerine yapılan araştırmada elde edilen güvenlik kamerası görüntülerinde Komiser Yardımcısı M.A’nın beylik tabancası ile köpeğe ateş ederek yaraladığı tesbit edilmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, M.A. hakkında “genel güvenliği tehlikeye atmak”tan soruşturma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X