Köpekten analık dersi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde inşaat halindeki binanın duvarını kazıyarak yavrularına yuva yapan köpek görenleri şaşırttı.

Köpekten analık dersi

İnegöl’de çocukların oyuncağı haline gelen yavru köpek ve annelerine İnegöl Belediyesi sahip çıktı. Akşam saatlerinde doğum yapmak için yer arayan 3 yaşındaki köpek, bir inşaat temelinin yanındaki duvarı eşeleyerek kendine yuva yaptı. Su boruları arasından geçip kazdığı duvarın arasında doğum yapan köpek, birbirinden şirin üç yavru dünyaya getirdi. Oyun oynamak için sokağa çıktıklarında inşaattan gelen yavruların sesini duyan çocuklar, yavruları yuvalarından çıkartıp ellerine alarak sevdi. Yavruların çocukların oyuncağı haline geldiğini gören sokak sakinleri, durumu İnegöl Belediyesi’ne bildirdi.

Sokağa gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlileri, yuvayı görünce şaşkına döndüler. Ekipler ile birlikte gelen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de şaşkınlığını gizleyemezken, yavruları alarak bir süre sevdi. Minik yavrular ve anne köpek ekiplerce alınarak barınağa götürüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, sokak hayvanlarını korumaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Anne köpek doğum yapmak için koskoca duvarı kazıp kendine yer yapmış. Doğumunu bu duvar arasında yapmış. Anne yüreği zorluklara rağmen çözüm yolu buluyor. Üç tane yavru dünyaya getirmiş. Biz bunları barınağımıza alıp bakımını ve tedavilerini yapacağız. Belediye olarak sokak hayvanlarımızın zor durumlarına müdahale ediyor, onları sahiplenerek güven altına alıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X