Köprü ve otoyol ücretleri değişti

Otoyolda en yakın mesafe ücreti 2,25 lira, en uzak mesafe ücreti 20 lira oldu. Boğaz köprülerinden geçen 7 lira ödeyecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ücret 11,95 liraya çıkarken, Osman Gazi Köprüsü’nde 65,65 liraya düştü.

Köprü ve otoyol ücretleri değişti

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerinin dün gece yarısından geçerli olmak üzere yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamada, Boğaz köprülerinde bakım onarım yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ile bakım-işletme maliyetlerindeki yükselmeler ve 2017 yılı tahmini ÜFE oranı da göz önüne alınarak duyulan gereklilik üzerine ücretli hizmet veren otoyollarda 3 Ocak 2016 tarihinden beri uygulanmakta olan geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘Otoyol geçiş ücretleri ortalama yüzde 15, boğaz köprüleri geçiş ücretleri ise ortalama yüzde 48 artırıldı.

Otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 2,25 lira, en uzak mesafe ücreti 20 lira, boğaz köprüleri otomobil geçiş ücreti ise 7 lira olarak belirlendi’ denildi.

‘OSMANGAZİ’DE İNDİRİM

Açıklamada, Yap-İşlet-Devret (YİD) uygulama sözleşmesi gereği İstanbul Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 20 artırıldığı bildirildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsünde otomobil geçiş ücretinin 11,95 lira olarak belirlendiği kaydedildi. YİD uygulama sözleşmesi gereği Gebze – Orhangazi Otoyolu geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 20 artırıldığı, Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretinin ise yüzde 26 indirildiği belirtilen açıklamada, Osman Gazi Köprüsü’nün otomobil geçiş ücretinin 65,65 lira olarak tespit edildiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X