Körfez iki yılda temizlenecek

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı iki yıl sonra körfezin her noktasında denize girilebileceğini söyledi.

Körfez iki yılda temizlenecek

Uludağ Üniversitesi’nin Gemlik’te düzenlediği ve körfezdeki kirliliğin masaya yatırıldığı panelde konuşan Çetinavcı, körfezde 4 adet arıtma tesisinin yapılacağını belirterek, bunların Gemlik, Küçükkumla, Kurşunlu ve Mudanya’da olacağını ifade etti. 

Çetinavcı, körfezdeki söz konusu arıtma tesislerinin iki yıl içinde işletmeye alınacağını belirterek, “Evsel atıkları da bu arıtmalara göndereceğiz ve arıttıktan sonra 50-60 metre derinden denize göndereceğiz. Bu arıtma tesisleri işletmeye alındıktan sonra körfezin her noktasından halkımız denize girebilecektir” dedi.

AMFİBİK TAŞITLAR

Bursa kıyıları ve denizde yaptıkları temizleme çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek de, Bursa’nın üç ilçesini kapsayan 115 kilometrelik sahilde 70 kişilik bir ekiple 25 araçla çöplerin toplandığını söyledi. Bebek, 2015 yılında sadece kıyılardan 3 bin 382 ton çöp toplandığını ve bunun 380 bin nüfuslu bir ilçenin çöpüne denk geldiğini belirtti. 

Kıyıların yanı sıra deniz yüzeyinden de deniz süpürgeleri ile 330 ton çöp topladıklarını ifade eden Bebek, yosunları temizlemek için de karada ve denizde hareket eden amfibik taşıtlar almak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X