Körfez sermayesinin gözü enerji, inşaat ve sağlıkta

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Çelik, “Körfez tarafında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelmesini sağlayacak bir imkan var, ekonomik koşullar da bunu destekliyor. Enerji, inşaat ve sağlık sektörü ilgilendikleri alanlardan” dedi.

Körfez sermayesinin gözü enerji, inşaat ve sağlıkta

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Çelik, 2015’in iki seçimli bir yıl olmasına rağmen bankacılık sektörünün aktif büyümesinin yüzde 20, katılım bankalarının ise yüzde 25 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlattı. 

 

Seçim ve jeopolitik risklerin fazla olduğu bir yılda zorlukların, daha çok karlılık oranlarını etkilediğini ifade eden Çelik, bu yıl sektörün reel büyümesi ve katılım bankacılığı anlamında umutlu olduklarını söyledi.

 

Çelik, jeopolitik risklerin azalmasıyla Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif ayrışacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

“Türkiye Finansın ana sermayedarı National Commercial Bank, Körfez’in en büyük devlet bankası. Bu durum oralarla olan irtibatımızı da kullanarak Körfez’deki yatırımcıların Türkiye’ye gelmelerinde aracılık etmek, onların buradaki yatırımlarına yardımcı olmak hem danışmanlık hizmeti vermek hem de finansman anlamında beraber çalışma imkanı oluşturuyor.

 

Özellikle, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’ye ciddi bir ilgi var. Biz ortağımız dolayısıyla, bu noktada banka olarak yatırımcıların İlk irtibata geçtiği kurumlardan biri konumundayız. Körfez tarafında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelmesini sağlayacak bir imkan var, ekonomik koşullar da bunu destekliyor. İnşaat, enerji vesağlık sektörü ilgilendikleri alanlardan. Türkiye hala bu anlamda yatırımcıya reel kazanç sağlayabilecek güvenli bir liman konumunda. Dolayısıyla, Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, önümüzdeki 10 yılının pozitif gelişmelerini satın almak adına geliyorlar.”

 

‘İstanbul faizsiz finansmanın merkezi olacak’

 

Aynı zamanda, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Çelik, yeni hazırladıkları strateji belgesinde katılım bankalarının sektör içindeki payının, 10 yıl içerisinde yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkarılmasının planlandığını söyledi. 

Çelik, katılım bankacılığının gelecek dönemde daha çok konuşulacak bir konu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 

“Katılım bankacılığına kamunun girmesi ile önümüzdeki dönemde inşallah İstanbul, faizsiz finansmanın merkezi olacak. Katılım bankacılığına kamunun da girmesi ile beraber faizsiz finansmanın Türkiye’de bilinirliğinin, tanınırlığının daha da artması söz konusu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X