Körfez sermayesinin gözü üç sektörde

”Türkiye’ye ciddi bir ilgi var” diyen Osman Çelik, ortaklıkları nedeniyle Körfez’deki yatırımcıların ilk irtibata geçtiği kurumlardan biri olduklarını vurguladı.

Körfez sermayesinin gözü üç sektörde

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Çelik, Körfez sermayesinin Türkiye’ye gelmesini sağlayacak bir imkan bulunduğunu belirterek, ”Ekonomik koşullar bunu destekliyor, özellikle enerji, inşaat ve sağlık ilgilendikleri alanlardan” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, 2015’in iki seçimli bir yıl olmasına rağmen bankacılık sektörünün aktif büyümesinin yüzde 20, katılım bankalarınınkinin ise yüzde 25 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlattı. Seçim ve jeopolitik risklerin fazla olduğu bir yılda zorlukların, daha çok karlılık oranlarını etkilediğini ifade eden Çelik, bu yıl sektörün reel büyümesi ve katılım bankacılığı anlamında umutlu olduklarını söyledi.

CİDDİ BİR İLGİ VAR

Çelik, jeopolitik risklerin azalmasıyla Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif ayrışacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: ”Türkiye Finansın ana sermayedarı National Commercial Bank, Körfez’in en büyük devlet bankası. Bu durum oralarla olan irtibatımızı da kullanarak Körfez’deki yatırımcıların Türkiye’ye gelmelerinde aracılık etmek, onların buradaki yatırımlarına yardımcı olmak hem danışmanlık hizmeti vermek hem de finansman anlamında beraber çalışma imkanı oluşturuyor. Özellikle, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’ye ciddi bir ilgi var. Biz ortağımız dolayısıyla, bu noktada banka olarak yatırımcıların ilk irtibata geçtiği kurumlardan biri konumundayız.”

EKONOMİK KOŞULLAR DESTEKLİYOR

Osman Çelik, ”Körfez tarafında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelmesini sağlayacak bir imkan var, ekonomik koşullar da bunu destekliyor. İnşaat, enerji ve sağlık sektörü ilgilendikleri alanlardan. Türkiye hala bu anlamda yatırımcıya reel kazanç sağlayabilecek güvenli bir liman konumunda. Dolayısıyla, Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, önümüzdeki 10 yılının pozitif gelişmelerini satın almak adına geliyorlar” dedi.

ENERJİ EN GÖZDE SEKTÖR

Enerjinin Türkiye’de son 5 yılın en gözde sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Çelik, geçen sürede bankaların bu sektöre kaynak aktarımlarının arttığını ve Türkiye Finans’ın da bu anlamda geçen yıl sektöre 550 milyon lira destek sağladığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X