Körfeze yatırım atağı

Gemlik Körfezi’ne yapılacak yatırımlar için çalışmalar başladı. Körfezde öncelikli yatırımlar turizm ve su sporları yönünde olacak.

Körfeze yatırım atağı
CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik sahillerinin estetik güzelliğe kavuşurken, yolcu ve yük taşıma kapasitesinin artırılmasının yanı sıra, körfezde öncelikli yatırımların turizm ve su sporlarının gelişimi yönünde olması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek ve Belediye Daire Müdür ve Amirleriyle biraraya gelen Ercan Barutçuoğlu, Gemlikli Balıkçıların gelirlerinin artırılması ve sorunlarının çözümü için de balık satış merkezi, balıkçı barınağı ve balık kapasitesinin artırılması için yapay resif projesinin yaşama geçirilmesini istedi.

PROTOKOL İMZALANACAK

Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla hazırlanacak geniş çaplı proje konusunda protokol imzalanacağını söyledi. Hakan Bebek, Gemlik Kent Meydanı Projesi, dereler, sosyal tesisler ve önlerindeki kıyı düzenlemeleri, Gemlik, Kurşunlu ve Kumla’ya marina projeleri, Limanlar Bölgesi Lojistik Köy, Kurşunlu Kumsaz Bölge Parkı önüne Liman Köy, 20 noktada belirlenen ve amatör balıkçılığın desteklenmesini hedefleyen ahşap iskeleler ve balıkçı barınağı gibi yatırımların da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol hazırlanacağını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X