Korgeneral Talu’yu yalanlayan görüntü

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşanan hareketliliğe ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Korgeneral Talu’yu yalanlayan görüntü

Güvenlik kamerası kayıtlarında, Genelkurmay’daki komuta katında Korgeneral İlhan Talu’nun darbe girişimine katılan silahlı askerlerle yürüdüğü, bu askerlerin Talu’nun arkasından birlikte komuta katına gittiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca kimliği belirsiz siviller de dikkati çekiyor. Genelkurmay Adli Müşaviri Hayrettin Kaldırımcı ve Tümgeneral Mehmet Dişli de görüntülerde var.

İFADESİYLE ÇELİŞTİ

Darbe girişimi öncesinde Genelkurmay Personel Başkanı olan ve 19 Temmuz’da tutuklanarak cezaevine gönderilen Korgeneral İlhan Talu, polise verdiği ifadesinde, “Özel Kuvvetler’den bir kısım askeri gördüm ama PKK saldırısına karşı tatbikat sandım. İlerleyen saatlerde tankların gelmesiyle darbe olduğunu anladım. Emir subayıma kapıyı kilitlettim ve hiç çıkmadım. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00’de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00’e kadar odamda bekledim” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X