`Korkmaya gerek yok`

Dilek Hanif, katma değeri yüksek üretimin Türkiye`yi hazır giyimde çok iyi noktalara taşıyacağını söyledi.

`Korkmaya gerek yok`
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Üyesi, ünlü Modacı Dilek Hanif, hazır giyim sektörü katma değeri yüksek ürün yaptığı sürece rakiplerinden korkmasına gerek olmadığını söyledi.
 
Hazır giyim devi Yeşim Tekstil ile Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (BUSİAD) düzenlenen organizasyonlarda konuşan Dilek Hanif, hazır giyim Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden birisi olduğunu vurguladı.
 
Hükümetin tasarıma verdiği destekler de göz önünde bulundurulduğunda sektörün önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Hanif, ”Kat edilen yol her geçen gün artıyor. Fiyat politikaları bizi ihracatta biraz tedirgin etse de aslında katma değeri yüksek ürün yaptığımız sürece rakiplerden korkmaya gerek yok. Bana sipariş verenler “Üretim Türkiye’de mi yapılıyor” diye ısrarla soruyor. Çin veya başka bir Uzakdoğu ülkesinde üretilmediğine emin olmak istiyorlar. Katma değeri yüksek üretim, Türkiye’yi hazır giyimde çok iyi noktalara taşır” dedi.
 
MECBUREN SANAYİCİ OLDUM
 
Kişiye özel tasarımın ardından üretici ve ihracatçı olduğunu hatırlatan Hanif, ”Söz verdiğimiz terminlerde üretip yollamak için kendi üretimimizi kendimiz yapmaya başladık. Böylelikle mecburen sanayici oldum” diye konuştu. Tasarımcıların sanayicilerle, ihracatçılarla bir arada olmasının sektörün geleceği açısından çok önemli olduğunu dile getiren Hanif, işbirliği vurgusu yaptı.
 
GARDIROBUNUZA DETOKS YAPIN
 
Giyilmeyen kıyafetleri değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Hanif, ”Gardırobunuza arada bir detoks yapın. Böylece hem dolapta yer açılıyor hem de kalan kıyafetlerimizi birbiriyle kombinleme şansımız oluyor. En önemli tavsiyem ise; sezonlarda alışveriş yaparken bir ton belirleyip bu tonda parçalar almanız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X