Korkulan olmadı, kedi çıktı

Bursa’da bir ilkokulun yanındaki oyun parkına bırakılan kutuyu gören vatandaşlar, bomba şüphesiyle polisi aradı. Üzerinde ‘Kutuyu çöpe atmayın, içinde dört tane yavru kedi vardır’ notu üzerine açılan kutudaki yavru kediler, Nilüfer Belediyesi Hayvan Barı

Korkulan olmadı, kedi çıktı

Nilüfer’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Nedim Öztan İlköğretim Okulu’nun yanında bulunan bir çocuk parkında vatandaşlar tarafından şüpheli bir kutu görüldü. 155 Polis imdat telefonunu arayarak bomba ihbarı yapan vatandaşlar, daha sonra merak ettikleri kutunun yanına gittiklerinde üzerinde ‘Kutuyu çöpe atmayın, içinde dört tane yavru kedi vardır’ notunu görünce park yakınlarında evi bulunan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği üyesi Filiz Ayhan’a da haber verdiler.

 

Polis ekiplerinden önce parka gelen Filiz Ayhan, açtığı kutuda 4 yavru kedi olduğunu gördü. İhbar üzerine parka gelen polis ekipleri, kutuda kedi olduğunu öğrenince o bölgeden ayrılırken Filiz, kedileri  alarak Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürdü. Barınakta yavru kedinin biri bakıma alındı. Veteriner Hekimler tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen yavru kedilerden biri havasızlıktan dolayı solunum yetmezliğinden öldü.  

 

Pamuk, Duman ve Paşa adı verilen üç kedi ise iki yavrusu bulunan Prenses adlı kedinin yanına konularak süt emmeleri sağlandı. Prenses tarafından kabul edilen yavru kediler, bu sayede hayata tutunmayı başardılar.  

 

Filiz Ayhan, sık sık bomba paketlerinin bırakıldığı dönemde hayvanların bomba sanılıp paketin fünye ile patlatılması sırasında ölebileceğine dikkat çekerek, bu tür durumlarda sahipsiz kedilerin için belediyelerin aranması gerektiğini söyledi.  

 

Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Mehmet Arslan ise kedi yavrularının merkezlerine geldiklerinde birini durumunun ağır olduğunu yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun kurtaramadıklarını belirterek, diğer yavru kedilerin durumlarının iyi olduğunu söyledi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X