Korkusuz çocuklar piton yılanını sevdi 

Zoopark’ı gezen çocuklar korkusuzca piton yılanını sevip, kaplanın yemek gösterisini pür dikkat izledi. 

Korkusuz çocuklar piton yılanını sevdi 

Her yıl sömestr tatilinde çocuklara yönelik gerçekleştirdiği aktivitelere bir yenisini daha ekledi. HasTavuk, bu sömestri tatilinde de öğrencilere Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni gezdirdi. 

‘Tanı-Sev-Koru’ temasıyla harekete geçen Zoopark yetkilileri, çocukları hayvanlarla bir araya getirdi. 50’ye yakın çocuk ve aileleri, ilk olarak piton yılanını yakından inceledi. Piton hakkında yetkililerden bilgi alan çocuklar, yetkililerin gözetiminde soğukkanlılıkla yılanı sevdi. Kimilerinin maketini bile gördüğünde çekinerek baktığı piton yılanına çocukların korkusuzca dokunmaları dikkat çekti.

FARKLI BİR DENEYİM YAŞADILAR

Hayvanat bahçesindeki tüm hayvanları tek tek gezen çocuklar, penguen ve fokların beslenmelerini ise alkışlarla takip etti. Son olarak Amur kaplanının yanına giden öğrenciler, kaplanın beslenme gösterisini ise nefeslerini tutarak izledi. Hayvanat bahçesine ilk defa geldiklerini belirten bazı çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Hayvanları yakından incelemenin kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirten öğrenciler, fırsat bulduklarında tekrar geleceklerini dile getirdi.

“ÇOCUKLARA SÖMESTR HEDİYESİ”

Yaptıkları organizasyon ile çocukları sömestri tatilinde eğlendirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirten HasTavuk Halkla İlişkiler Müdürü Bircan Özkan, “Çocukları biraz olsun mutlu etmek bizleri sevindiriyor. Çocuklar burada hayvanları yakından inceleme, tanıma ve besleme fırsatı buldu. Ayrıca yılana dokunarak korkusuz olduklarını gösterdi” dedi. 

Firmanın Üretim Müdürü Ali Aydoğan ise, “Artık yeni nesil her şeyi teknoloji vasıtasıyla yakından tanıyor. Ama burada görmeleri onlar için farklı bir deneyim oldu. Çocukların yılana ise korkusuzca yaklaşması önyargılarının ve korkularının yok olmasıyla ilgili. Onlar için güzel bir sömestr hediyesi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X