Korona hastasına kalp ameliyatı

Koronavirüs salgınına karşı sağlık çalışanları yoğun bir tempoda çalışmaya devam ederken, yaptıkları çalışmalar vatandaşlar tarafından büyük takdir görüyor. Sağlık çalışanlarının verdiği yoğun mücadelenin bir örneği de Bursa’da yaşandı.

Korona hastasına kalp ameliyatı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs teşhisi ile tedavi gören 58 yaşındaki bir vatandaşın EKG sonuçlarından kalp krizi geçirdiğini belirleyen doktorlar, hastayı anjiyoya aldı. Koronaya karşı tedbir alan doktor ekibi, hastanın kalbe giden tıkalı iki damarını balonla genişlettikten sonra stent takmayı başardı. Hasta, 2 saat süren başarılı operasyonun ardından yeniden karantina odasına alındı. Yapılan operasyon hakkında bilgi veren hastanenin Kardiyoloji Kliniğinde görevli Doç. Dr. Erhan Tenekecioğlu, ‘Hastanemizde koronvirüs şüphesi ile yatmakta olan 58 yaşında erkek bir hastamızın serviste yatarken başlayan göğüs ağrılarının olması üzerine EKG’si çekildi. EKG’de hastanın akut kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acilen anjiyo ve stent yapılması için hasta kliniğimize devredildi. Hastayı hemen anjiyografi ünitesine aldık” dedi.

“ÖNLEMİMİZİ ALDIK”

Koronavirüse karşı tedbir aldıklarını dile getiren Tenekecioğlu, “Tulumlarımızı, maskelerimizi, gözlüklerimizi giyerek operasyona başladık. Hastanın anjiyosunda tam tıkalı olan damara telle ilerledikten sonra ince bir balon ile önce genişletme işlemi yaptık. Daha sonra tıkalı olan yere stentimizi gönderdik. Damarı açtıktan sonra ileride ikinci bir darlık olduğunu gördük. Oraya da ikinci bir stent takarak arada boşluk kalmaması için iki stentin birleşmesini sağladık. İşlemimizin sonunda hastanın damarı tam açıldı’ diye konuştu. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastanın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X