Koronavirsüte o yaş grubu tehlikede!

Yeni yapılan bir araştırma, koronavirüsten ölüm oranının yüzde 1.38 olduğuna ve orta yaştan itibaren riskin ciddi oranda arttığına işaret etti. 10-19 yaş arasındaki hastaların binde 4’ü hastanede tedaviye ihtiyaç duyarken 80 ve üzeri yaştakilerde bu oran yüzde 18’in üstünde

Koronavirsüte o yaş grubu tehlikede!

Çin’de koronavirüsten ölümler ve hastanede tedavi gerektiren vakalarla ilgili ilk kapsamlı bir araştırma, hastalıktan ölüm oranının yüzde 1.38 olduğuna ve orta yaştan itibaren riskin ciddi oranda arttığına işaret etti.

Guardian gazetesinin tıp dergisi Lancet Infectious Disease’in analizine dayandırdığı habere göre, 10 yaşın altındaki hastalarda ölüm oranı yüzde 0.0016. 80 yaş ve üzerindeki ölüm oranı ise yüzde 7.8.

10-19 yaş arasındaki hastaların binde 4’ü hastanede tedaviye ihtiyaç duyarken 80 ve üzeri yaştakilerde bu oran yüzde 18’in üstünde.

50 VE ÜZERİ YAŞLARDAKİ VAKALARDA DAHA ÇOK TEDAVİ GEREKİYOR

Çalışmaya göre 40’lı yaşlardaki hastaların yüzde 4’ü, 50’li yaşlardaki hastaların da yüzde 8’den fazlasının hastanede tedavi altına alınması gerekiyor.

İngiltere’deki Imperial College London tarafından yapılan araştırma, Çin’de teyit edilmiş 70.117 vakayla salgının çıktığı yer olan Vuhan’dan koronavirüs teşhisiyle tahliye edilen 689 kişiyle ilgili verileri temel alıyor.

Araştırma ekibinden Prof. Azra Ghani, “Bu tahminlerimiz, koronavirüsün kontrol alınmasıyla ilgili karar süreçlerinde tüm ülkelere uyarlanabilir. Analizimiz, açık bir şekilde, 50 ve üzeri yaşlardaki vakaların, 50 yaş altındakilere kıyasla hastanelerde tedavi gerektirme oranının çok daha fazla olduğunu ve vakaların daha büyük bir bölümünün ölümle sonuçlandığına işaret ediyor” dedi.

AKCİĞER VE KALP HASTALIĞI OLANLARA DAHA ÇOK ZARAR VERİYOR

Bu son çalışma, teşhis konmadan ölen hastaların oranının binde 66 olduğuna işaret ediyor.

Uzmanlara göre bu, son zamanlarda yapılan bazı araştırmadakilerden daha düşük bir değer. Bununla birlikte bu değerin 2009’da görülen ve vakaların binde 2’sinin ölümle sonuçlandığı domuz gribi salgınındakinden daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

Sonuçlar, koronavirüs salgınında dünya genelinde belirginleşen tabloyu yansıtıyor; hastalığın akciğer ve kalp gibi başka sağlık sorunları olan ileri yaşlardaki kişilere daha fazla zarar verdiğini teyit ediyor.

Raporu kaleme alan ve İngiltere Hükümeti’ne koronavirüs salgını konusunda danışmanlık yapan uzmanlar, küresel nüfusun yüzde 80’inin Covid-19’a yakalanabileceğini ve hastanede tedavi gerektiren vakaların sayısının en modern sağlık sistemlerini bile çıkmaza sokabileceği uyarısında bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X