Koronavirüs Bursa’nın 700 yıllık köyünü de vurdu

BURSA’da, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan 700 yıllık ‘Osmanlı köyü’ Cumalıkızık, koronavirüse karşı uygulanan sokağa çıkma yasağında sessizliğe büründü.

Koronavirüs Bursa’nın 700 yıllık köyünü de vurdu

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan ve hafta sonları binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Cumalıkızık, bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında boş kaldı.

700 yıllık Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan Cumalıkızık’ta yaşayanlar, yasak kapsamında evlerinde kaldı.

Erken Osmanlı Dönemi mimari yapısıyla birlikte geleneksel taş döşeli yollarıyla turistlerin ilgisini çeken Cumalıkızık, ahşap ve kerpiç evleriyle Osmanlı yaşam tarzını yansıtıyor.

Kahvaltısı, hediyelik eşyaları ve ev mimarileriyle ünlü olan ‘Osmanlı köyü’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında sessizlik yaşandı.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X