Koronavirüs sigorta kapsamına alındı

Türkiye’de faaliyet gösteren 11 özel sağlık sigortası, poliçe sözleşmesinde kapsam dışı olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanan sigortalıların tedavi görebilmesine imkan sağlama kararı aldı.

Koronavirüs sigorta kapsamına alındı

Şirketlerin sigorta poliçeleri gereği kapsam dışında olan Covid-19’a yakalananların hastalığın poliçe başlangıç tarihinden sonra tespit edilmiş olması şartı ile sigorta kapsamında tedavi görebilmesine imkan sağladığını duyurdu.

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sigorta Komisyonu Başkanı Osman Tüken konuya ilişkin, şunları kaydetti:

‘Koronavirüs teşhisi konulan bir hastanın tedavi giderleri poliçe şartları gereği teminat dışında kalmaktadır. Fakat koronavirüs salgın hastalığının teminat dışında olmasına rağmen, Türkiye’de faaliyet gösteren Acıbadem Sigorta, Ak Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Doğa Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Mapfre Sigorta, Sompo Sigorta ve Türk Nippon Sigorta, Covit-19’a yakalanan sigortalıları için güvence sağlayacaklarını, emsal teşkil etmemek kaydıyla açıkladılar.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X