Koronavirüsün detaylı ve yüksek çözünürlüklü görüntüleri ilk kez yayımlandı

İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmada yeni tip koronavirüsün (Covid-19)’un bugüne kadar yayımlanan en yüksek çözünürlüklü ve en detaylı görüntüleri açığa çıkarıldı. Diğer taraftan, Covid-19’un insan bağırsağındaki çoğalımını gösteren fotoğraflar, virüsün sindirim sisteminde de çoğalabileceğini ilk kez gösterdi.

Koronavirüsün detaylı ve yüksek çözünürlüklü görüntüleri ilk kez yayımlandı

İngiliz bilim insanları yeni tip koronavirüsün en detaylı görüntülerini paylaştı. Yayımlanan görsellerde virüsün bağırsaklarda kendini nasıl çoğalttığı ve verdiği hasar görülüyor.

EN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ GÖRÜNTÜLER

Dundee Üniversitesi Yaşam Bilimleri Okulu araştırmacıları dünya çapında 268 binden fazla kişiyi öldüren yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaydedilen en büyük ve en yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını paylaştı. Bilim insanları virüsü görüntülemek için Hollanda’daki Hubrecht Enstitüsü, Erasmus MC Üniversitesi Tıp Merkezi ve Maastricht Üniversitesi ile birlikte çalıştı.

30-50 GİGABYTE ARASINDA

Ultra güçlü bir mikroskopla görüntülenen insan bağırsağının bir doku modelinde Sars-CoV-2 (Yeni tip koronavirüs) parçacıklarının yayılımını görülüyor. Söz konusu fotoğrafların her birinin boyutunun 30 ile 50 gigabyte arasında olduğu belirtildi.

Bununla birlikte, Kantitatif Hücre Biyolojisi Profesörü Jason Swedlow liderliğindeki ekip, dünyanın en güçlü mikroskopları ve görüntüleme sistemleri kullanılarak kaydedilen çok büyük ve karmaşık görüntüler için bir yayın sistemi olan Görüntü Veri Kaynağı’nı (IDR) oluşturdu.

“COVİD-19 BAĞIRSAKLARA YERLEŞEREK ÇOĞALABİLİR”

Öte yandan, bilim insanları Covid-19’un bağırsak hücrelerine bulaşabileceğini ve orada çoğalabileceğini keşfetti.

İnsan bağırsağına ait hücre kültürü modellerini kullanan araştırmacılar, virüsü test tüplerinde başarıyla büyüttüler ve bağırsak hücrelerinin virüse tepkisini izlediler.

Uzmanlar yapılan keşfin, Covid-19 hastalarının yaklaşık üçte birinin neden diyare gibi gastrointestinal semptomlar yaşadığını açıkladığını ve virüsün dışkı örneklerinde de tespit edilebileceğini gösterdiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X