Korsana asla müsaade yok

İzmir’de servis aracında unutulan 3 yaşındaki Alperen’in havasızlıktan ölümü Türkiye’yi yasa boğarken, gözler korsan servis araçlarına çevrildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasına artık sayılı günler kala öğrencilerin seyahat g

Korsana asla müsaade yok

OKTAY KAYALAR

Geçtiğimiz günler’de İzmir’de minik bir bedenin korsan servis aracında unutulup havasızlıktan can vermesi yürekleri dağladı. Alperen’in skandallar zincirine dönen ölümü Türkiye’yi gözyaşlarına boğarken 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ders zilinin çalmasına çok az bir süre kalmasıyla dikkatler servis taşımacılığına çevrildi.

KOMİSYON KURULACAK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, her yıl olduğu gibi Bursa’da bu yılda titiz  denetim yapacak. Üstelik bu dönem, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde bir denetleme komisyonu da kurulacak.

Bir komiser ve polislerden oluşturulacak komisyon, 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılmadan önce Servisçiler Odasıyla birlikte servis taşımacılığı yapan tüm araçları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirecek.

KORSAN TAŞIMAYA DUR

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayan trafik yetkilileri, ‘Korsan taşımacılık ile kural tanımazlara asla izin vermeyeceğiz. Gerekli her türlü ceza uygulanacak. Denetimlerde kurallara uyan sürücülere de teşekkürü ihmal etmeyeceğiz’ dediler.

Nelere dikkat etmeli

1-Okul servis aracının yaşı 12’yi aşmamış olmalı,  22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olan rehber personel gerekmektedir.

2-Aracın cam ve pencereleri sabit olmalı, iç düzenlenmesinde yaralanmaya neden olabilecek demir aksam yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. 

3-Araçlar, altı ayda bir yetkili veya yeterli servislerde bakım yapılmalıdır. 

4-Araç kapıların hakimiyeti sürücüde olmalıdır.

5-Emniyet kemeri bulunmalı ve kullanımı sağlanmalıdır. 

6-Araçlarda, görüntü cihazları ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. 

7- Servis şoförleri, her beş yılda bir psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarına dair raporu yetkili sağlık kuruluşundan almış olmalıdırlar. 

8-Şoförün hizmet sicillerinin temiz olmasına özen gösterilmeli, kılık kıyafeti yönetmeliklere uygun ve sigortası yapılmış olmalıdır. 

9-Araçlarda mutlaka araç takip sistemleri bulunmalı ve ilgili kurumların denetimine açık olmalıdır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X