Kortta start günü

Sezonun 3. grand slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası başlıyor. Dev organizasyonda Marsel İlhan da ana tabloda mücadele edecek.

Kortta start günü

İlk kez 1877 yılında düzenlenen, sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın ana tablo maçları, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak. Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Wimbledon, bu yıl 29 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında 129. kez organize edilecek. 2015 Wimbledon’da, geçen yıla göre yüzde 7 artışla toplam 26,75 milyon sterlin ödül dağıtılacak. 15 bin seyirci kapasiteli merkez kortta 11 Temmuz’da yapılacak tek kadınlar ve 12 Temmuz’da oynanacak tek erkekler finalini kazananlara ise 1,88 milyon (geçen yıl 1,76 milyon) sterlin para ödülü verilecek.

YİNE ANA TABLODA

Kariyerinde 10. kez bir grand slam turnuvasında ana tabloya yükselen milli tenisçi Marsel İlhan, bu sezon Avustralya Açık ve Fransa Açık’tan (Roland Garros) sonra tenis dünyasının en büyük 4 turnuvasından biri olan Wimbledon’da da boy gösterecek. 28 yaşındaki İlhan böylece kariyerinde ilk defa üst üste 3 grand slam turnuvasında ana tabloda mücadele edecek. Dünya sıralamasının 80 numarası İlhan, Wimbledon’ın ilk turunda dünya 47’ncisi Polonyalı Jerzy Janowicz ile karşılaşacak. Turnuvada tek erkeklerde, Büyük Britanyalı William Renshaw, ABD’li Pete Sampras ve İsviçreli Roger Federer 7’şer, tek kadınlarda ise ABD’li Martina Navratilova 9 kez ile en fazla şampiyonluk yaşayan isimler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X