Körüstan’dan sert yanıt

Körüstan, ‘Bölükbaşı, geçmiş yönetimin 32.9 Milyon TL’lik banka kredisi kullandığını bilerek iş başına geldi. Haberim yok dediği her şeyden haberi vardır’ dedi.

Körüstan’dan sert yanıt

Bursaspor eski Başkanı Erkan Körüstan, Recep Bölükbaşı’nın açıklamaların  bilgi kirliliği oluşturduğunu  ve gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. 

Bölükbaşı’nın açıklamalarının gerçeğe aykırı ifadeleri içerdiğini  vurgulayan Körüstan, şunları kaydetti:

‘17.06.2013 tarihli genel kurulda Bursaspor Kulübü kasasında nakit fazlalığı olduğu belirtilmektedir. O tarihte bankalarda 4.2 milyon TL nakit para, 7.9 milyon TL alacak senetleri bulunmasına karşın menajer ve kulüplere 3,2 Milyon TL, ticari borçlara 4.7 Milyon TL futbolculara 4.4 Milyon TL, Mayıs 2013 ayına ait ödenecek personel vergilerinin 1.3 Milyon TL olduğu dikkate alındığında kulübün borçla devralındığı çok açıktır.’

ÖDEMEK ZORUNDA KALDIK

‘UEFA’nın Bursaspor’a verdiği Avrupa Kupalarından men cezasının ilk ayağının M’Besuma’ya ödemenin gecikmesinden kaynaklandığını ifade etmek zorundayız. 2012 yılında gerçekleşen bu olayda, o tarihteki yönetim kurulunun  ikinci başkanı sayın Recep Bölükbaşı’dır.

Ayrıca yönetim kurulumuz, M’Besuma’ya geç ödeme nedeniyle UEFA’ya ödenecek 285 bin 250 Avro cezanın da ödenmediği anlaşılmış ve bu rakamı ödemek zorunda kalmıştır.’ Körüstan, ana parası yaklaşık 36 milyon TL olan futbolcu stopajlarının ödenmediğini ifade ederek, kendi dönemlerinde yaklaşık 17 milyon TL stopaj ve SGK ödemesini gerçekleştirdiklerini ve böylece yasal herhangi bir aksaklığa meydan verilmediğini anlattı. 

ŞAŞIRIYORUM

Körüstan şöyle devam etti: 

‘Ayrıca yönetimimiz bugün değeri 40 Milyon TL’ye ulaşan akaryakıt istasyonu projesine 4.2 Milyon TL ödemiş, TFF’ye saha kapama cezaları yanısıra 2 Milyon TL ceza ödemiştir. Geçmiş dönemde transfer edilmiş olup yararlı olamayan oyuncuların sözleşme feshi içinde 3 Milyon TL ödenmiştir. Sayın Recep Bölükbaşı Yönetimi iş başına geldikten sonra kulübün mali tablosu Bağımsız Denetim Kuruluşuna denetletirilmiştir. Bu denetim sonucu oluşan mali rapora rağmen Recep Bölükbaşı’nın pek çok konudan habersizmiş gibi ifade kullanması şaşırtıcıdır.’

BİLEREK İŞ BAŞINA GELDİ

‘Maalesef şuan ana sorun Haziran-2014 ve Eylül-2014 ara dönem mali raporlardaki dengesizliktir. Bu dönemlere ilişkin mali tablolar, Bölükbaşı yönetimi tarafından hazırlanarak, UEFA’ ya gönderilmiştir. Bölükbaşı’nın ikinci başkan olduğu 2012 yılında M’Besuma’ya ödemenin geciktirilmesinden kaynaklanan erteleme sonrası, Haziran-2014 ve Eylül -2014 ara dönem mali raporlarında futbolcu ödemelerinde aksaklık nedeniyle ertelenen ceza yürürlüğe konulmuştur. Sayın Recep Bölükbaşı, geçmiş yönetimin 32.9 Milyon TL’lik banka kredisi kullandığını bilerek iş başına gelmiş ve basında yer alan beyanlarında ‘Bursaspor’un borcu hiç de korkulacak nitelikte değildir’ ifadesini kullanmıştır. 

HEDEF GÖSTERİLİYORUZ

‘Kaldı ki; Sayın Recep Bölükbaşı, yönetime gelmeden önce mali bilgiler kendisine anlatılmış, ayrıca 4 adet daha akaryakıt istasyonu projesinin hazır olduğu ve Bursaspor’ un mali kurtuluşunun bu projenin devamında olduğu ısrarla vurgulanmıştır. Ben ve yönetim kurulum hedef gösterilmiştir. Oysa ki gün, özellikle sadece ve sadece Bursaspor’u düşünen insanları karalama günü değil, ‘bu büyük camiayı yaşanan bu sıkıntılı dönemden nasıl çıkarırız’ düşüncesini ortaya koyma günüdür.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X