KOSGEB patron yapıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOSGEB eğitimlerine katılanlardan 22 binin üzerinde kişinin kendi iş yerini açtığını söyledi.

KOSGEB patron yapıyor

Biçer, Kayseri’de yaptığı açıklamada, KOSGEB olarak küçük ve orta boy işletmeleri desteklemeye yönelik faaliyetleri sürdürdüklerini kaydetti. İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Biçer, ”Burası toplumun epey bir kısmına dokunan alan. Biraz reklamı az yapılmış, olabildiğince kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Son dönemde KOBİ’lere ciddi destekler var, bunun duyurulması lazım. Geniş bir kesim, hala KOSGEB’in desteklerinden, KOBİ’lere yapılan desteklerden hatta desteklerimizin faizsiz olduğundan haberdar değil. Biz destek verirken faiz de almıyoruz. Bir kısmı hibe. Bu manada devletimizin bize sunduğu imkanlardan işletmelerimiz, KOBİ’lerimiz olabildiğince yararlansın. Hem ilin hem ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunsun” diye konuştu.

380 MİLYON LİRA DESTEK

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve KOSGEB Kayseri İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sertifika törenine de katılan Biçer, burada kursiyerlere hitap etti. Biçer, girişimciliğin son yıllarda dünyada öneminin epeyce arttığını vurgulayarak, ”En gelişmiş ülkeler bile girişimciliğe ve KOBİ’lere çok büyük önem veriyor. ABD de bu manada Türkiye’den çok farklı değil. Türkiye’de son 5 yıldır girişimcilik üzerine güzel gelişmeler oluyor. 380 bin insanımız KOSGEB destekli eğitim aldı. 22 binin üzerinde insanımız da kendi iş yerini açtı. 22 bin önemli bir sayı. Türkiye’de istihdama ve ekonomiye ciddi destekler veriyoruz. Verdiğimiz desteklerin boyutu 380 milyon civarında” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X