KOSGEB’den Bursa’ya 118 milyon TL faiz desteği

KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, Bursa’da 118 milyon lira faiz desteği vereceklerini söyledi.

KOSGEB’den Bursa’ya 118 milyon TL faiz desteği

Güngör, Uluslararası Patent Birliği (UPB) Başkanı Erdem Kaya ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, UPB ile yeni dönemde ikili ilişkiler içerisinde olmayı umduklarını ifade etti. Bursa genelinde kullanılan kredilerle ilgili de bilgiler veren Güngör, kredisi onaylanan 21 bin 167 işletmenin bulunduğuna işaret ederek, 28 Nisan’dan itibaren ödemelerin yapılmaya başlayacağını açıkladı. Kredi başvuruları ve değerlendirme sürecinin ciddi bir zaman aldığına dikkat çeken Güngör, ”Devletimizin sunduğu kredi imkanları için önemli bir mesai harcıyoruz ancak ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bir şeyler yapmak zorundayız” dedi.

KREDİYİ BİZ VERMİYORUZ

İnsanların da tam algılayamadığı bir durum olduğunu dile getiren Güngör, ”KOSGEB, kredilerdeki faiz desteğini sağlıyor. Krediyi biz vermiyoruz. Bankalar anaparayı veriyor. Bizler de kurum olarak bu paranın faizini karşılıyoruz. Kredi alan vatandaşlarımız da farklı kolaylıklarla bu kredilerini geri ödeyebilecekler. Burada amaç ekonominin canlanmasıdır. Hedef ülke genelinde 460 bin işletmenin bu çarkın içerisine dahil edilmesidir. Bursa’da 118 milyon lira faiz desteği vereceğiz” diye konuştu. KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör’e hayırlı olsun dileklerini ileten Kaya da, KOBİ’lere buluşlarla ilgili daha çok eğitim verilmesi gerektiğini belirterek, bundan sonraki dönemde KOSGEB ile bu tür organizasyonlar düzenlemek istediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X