KOSGEB’den işletmelere çağrı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, işletmeleri küçük büyük demeden KOSGEB’in sağladığı desteklerden istifade etmeye çağırdı.

KOSGEB’den işletmelere çağrı

Biçer, işletmelerin rekabet gücünü artırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İdarenin şu anda 10 çeşit desteğinin bulunduğunu belirten Biçer, ”Genel Destek Programı kapsamında Yurt Dışı İş Gezisi Desteği sağlıyoruz. İşletmeleri yurt dışına açmaya yönelik çalışıyoruz. KOSGEB’in sağladığı imkanlardan küçük büyük demeyin istifade edin” dedi.

KOSGEB’in destek bütçesinin yıllar itibarıyla sürekli artış gösterdiğine vurgu yapan Biçer, şunları kaydetti:

”Son 2 yılda bütçemiz 1 milyar lirayı buldu. Şu anda yaklaşık 1 milyar 40 milyon lira civarında. Bunun üzerine, son yaptığımız ’50 bin lira 0 faiz’ kredisi var, bunun ilave maliyetleri olacak. Maliye Bakanlığımızı zorluyoruz, küçük bir ışık bulduk gibi, buradan bize sağlanacak ilave kaynaklarla belki bu seneyi 1,5 milyarın üzerinde bir rakamla tamamlama imkanımız var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X