‘Kosgeb’den yararlanın’

İnegöl’de KOSGEB’den yararlana firmanın bine yakın olduğu ancak bunun yetersiz olduğu belirtildi. Bu amaçla İTSO üyelerinin KOSGEB’den daha fazla yararlanabilmeleri için destek programının tanıtımı yapıldı.

‘Kosgeb’den yararlanın’

SADULLAH ORGAN 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde KOSGEB KOBİ Proje Destek Programının tanıtımı yapıldı.

İTSO Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kocaağa, İnegöl’de bine yakın firmanın KOSGEB’den yararlandığını belirterek,  bu sayının daha da artırılması çağrısında bulundu. 

Kocaağa, ‘Oda üyelerimizin KOSGEB’ten daha fazla faydalanabilmesi amacıyla sürekli odamızda eğitimler ve seminerler düzenlemekteyiz Bu girişimcilik kurslarından da bugüne kadar 12 defa açtık. Bugüne kadar bu kurslarda 390 kişi eğitim aldı. Eğitim alan 390 kişiden 21 tanesi KOSGEB desteği aldı. Bu sayının çok küçük olması sizi yanıltmasın. İnsanlar kurslara gelerek girişimciliği soyut olarak da öğrenmek istiyor. Bu 21 kişinin de aldığı destek miktarı 460 bin lira hibe, 780 bin lirası ise faizsiz kredi olarak alındı’diye konuştu. 

ÜST LİMİT 150 BİN LİRA

‘KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı’nı tanıtan Bursa KOSGEB Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Erdem Seçkin Bayır ise, projeye başvuru tarihinin 20 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini belirtti. 

Programın süresinin üç yıl olduğunu ifade eden Bayır, destek üst limitinin de 150 bin lira olduğunu söyledi. 

Bayır, ‘Proje destek oranı 1. ve 2. Bölgelerde yüzde 50, 3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde yüzde 60. Desteklenecek proje konuları; işletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projeler desteklenir. Desteklenecek proje giderleri; bu program kapsamında desteklenecek proje giderlerine Kurul karar verir. Proje kapsamında desteklenmesi uygun görülen gider gruplarının toplamı Kurul tarafından belirlenir ve sabitlenir. Her bir proje gider grubunun desteklemeye esas tutarı; makine-teçhizat, ham madde, malzeme için, sabitlenen toplam tutarın yüzde 10’unu ve personel, yazılım ve hizmet/diğer gider gruplarının her biri için yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde belirlenir’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X