Kosova Bursa’yla işbirliği arayışında

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki bölge arasındaki işbirliği imkanlarını araştırmak üzere Kosova’dan Bursa’ya gelen Ferizay Belediye Başkanı Muharrem Suarga ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Kosova Bursa’yla işbirliği arayışında

Ankara Yolu’ndaki belediye binasında gerçekleşen görüşmede, Bursa ile Ferizay arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin nasıl artırılacağı üzerinde duruldu. Ziyarete, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Başkanı Reşat Çimsöken de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Türkiye’nin sayılı üretim kentlerinden biri olduğunu belirterek, var olan sanayi alt yapısının Balkan coğrafyalarınca değerlendirilebileceğini söyledi. 

Kendilerine başvuran kamu kurumlarına ya da özel sektöre gerekli her türlü desteği verebileceklerini, onları Bursalı işadamlarıyla buluşturabileceklerini belirten Başkan Altepe, “Bizler üretimi artırmak için Balkan ülkelerinde meslek kursları kuruyoruz. Oradan buraya meslek öğrenmek için gelenleri eğitiyoruz. Kosova ve benzeri ülkelerde üretimle ilgili çok büyük bir sıkıntı var. Bizim ise çeşitli sektörlerde fabrikaları bulunan başarılı işadamlarımız var. İnşallah oralarda da yatırımlar olur ve Müslüman halk, kardeşlerimiz mutlu olur. Kosova mutlu olursa, biz de mutlu oluruz. Tek isteğimiz bu” diye konuştu.

Ferizay Belediye Başkanı Muharrem Suarga ise ilk kez Bursa’da bulunduğunu dile getirerek, gösterilen misafirperverlik nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X