Kosova’da işgücüne BUSMEK takviyesi

Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle, resmi statü kazanan BUSMEK Kosova’da da nitelikli işgücü yetiştirilecek.

Kosova’da işgücüne BUSMEK takviyesi

Bursa’da 2006’dan bu yana Bursalılara çağın gerektirdiği şekilde, ücretsiz sanat ve meslek eğitim kursları veren ve bugüne kadar yaklaşık 130 bin kursiyere eğitim veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (BUSMEK) marka değeri sınırları aştı.

Halen Bursa’nın 12 ilçesinde 15 ayrı mekanda, 156 branşta eğitimler veren ve yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı BUSMEK, artık yurtdışına açılıyor. Kosova Üsküp Derneği’nin girişimleriyle daha önce Kosova’dan gelip, BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin, ülkelerine dönmesinin ardından iş yeri açması ve bir kısmının da iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. BUSMEK’ten alınan sertifikayı iş bulmada yeterli gören Bakanlık, BUSMEK’in Kosova’da da faaliyete geçmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olumlu yanıtı ile BUSMEK’in Kosova’da nitelikli işgücü yetiştirmesinin önü açılmış oldu. BUSMEK’in Kosova’da önce kursiyer ardından da eğitici yetiştirmesini öngören protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi arasında imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost, kardeş ülke Kosova’nın kendi ayakları üzerinde durmasının en büyük temennileri olduğunu belirterek, bunun içinde üretimin şart olduğunu söyledi. 

ETKİLERİ BÜYÜK BİR ADIM

Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi de Kosova Üsküp Türkleri Derneği aracılığıyla bir yıl önce başlattıkları süreçte artık son noktaya ulaştıklarını vurguladı. Kosova’da en önemli sorunun teknik eleman yetersizliği olduğunu ifade eden Bakan Abrashi, “Bu sorunun çözümü noktasında BUSMEK’in önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Küçük bir adım gibi görünebilir ama bu adımın etkilerinin çok daha büyük olacağına inanıyorum. Biz nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla eğitimde reform yapmak istiyorsak, BUSMEK buna büyük bir katkı verecek. Bu kurslarda eğitim alan kursiyerlerin önümüzdeki süreçte aldıkları eğitimi başkalarına da aktaracaklarına inanıyoruz. Ayrıca eğitimlerin Bursa Kosova arasında gidip gelmesiyle iki ülke arasındaki bağların daha da kuvvetleneceğini düşünüyorum. Bize her alanda olduğu gibi bu konuda da destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Kosova’da nitelikli işgücü yetiştirilmesini büyük katkı sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi arasında imzalandı. Bakan Abrashi, Kosova’ya sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye şükran belgesi verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X