Kosova’da kardeşlik iftarı

İnegöl Belediyesi, İnegöllü işadamların desteği ile kardeş şehir Kosova Mitrovça’da altıncı kez iftar çadırı kurdu.

Kosova’da kardeşlik iftarı

SADULLAH ORGAN

İftar çadırına Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu başkanlığında, Belediye Meclis üyeleri Sedat Öpçiner, Osman Aslan ve iş adamlarının bulunduğu 12 kişilik heyet katıldı. İnegöl’den giden heyeti Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri, Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanı ve protokol karşıladı.

İnegöl Belediye Baskan Yardımıcısı Adil Kansu, burada yaşayan herkesin İnegöl’de bir parçası olduğunu ifade etti. Kansu, “2010 yılından beri İnegöl’den Kosova’ya gönül ve barış köprüsü kurduk. Biz, kökü aynı, dalları ayrılmaz koca bir çınar ağacı gibiyiz. İnanıyorum ki, bu akrabalık bağları git gide güçlenecek ve yıkılmaz bir duvar olacaktır. İnegöl Belediyesi Balkanlarda çok güçlü bir dostluk köprüsü inşa etmeyi başardı. Mitroviça’da 600 kişilik iftar soframızı kardeşlerimiz ile birlikte paylaştık. Aynı zamanda Mitroviça Belediyesinin belirlediği 200 ihtiyaç sahibi ailemize erzak paketleri dağıttık. Ayrıca bir sonraki günde yine İnegöl Belediyesi olarak bir diğer şehrimiz Priştina’da Eyüp Sultan Vakfının da destekleri ile 800 kişilik iftar çadırı oluşturduk. İnegöl Belediyesi sadece iftar sofraları kurmakla kalmıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X