Kosovalı öğretmenler Bursa’da

Bursa’ya gelen Kosovalı öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Kosovalı öğretmenler Bursa’da

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kosovalı Öğretmenler Grubu Koordinatörü ve Mamuşa Anadolu Ortaokulu Müdürü Milazım Mazrek ile beraberindeki heyeti tarihi başkanlık binasında ağırladı. 

Karlık, Kosovalı öğretmenleri Bursa’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa ile Kosova’nın yüzyıllara dayalı ortak bir geçmişinin bulunduğunu vurgulayan Başkanvekili Karlık, Osmanlı’da olduğu gibi sadece kardeşlik ve akrabalık bağları münasebetiyle Balkan coğrafyasında yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. Bursa’da ne varsa Balkan ülkeleri ile Kosova’da da onun olmasını istediklerini, gece gündüz bunun için çalıştıklarını ifade eden Başkanvekili Karlık, “Sadece Kosova değil Müslüman olan ve talepte bulunan tüm milletler için aynı hassasiyete gösteriyoruz. Ecdadın izinde gidiyoruz. Kardeşliğimiz daim, desteklerimiz baki olsun. Bugün Allah’a şükür iyiyiz. Yarın inşallah çok daha iyi olacağız” dedi.

Kosovalı öğretmenler adına konuşan Mamuşa Anadolu Ortaokulu Müdürü Milazım Mazrek ise, Mamuşa’daki nüfus kadar Bursa’da da Mamuşalı bulunduğunu kaydetti. Tarihi ve kültürel değerleri, hayat şartları bakımından Bursa’ya hayran kaldıklarını belirten Mazrek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ekol olarak gördüklerini ifade etti. Başkan Altepe’nin 12 yıldır Kosova’dan gelen hiçbir talebi geri çevirmediğini, Mamuşa’daki belediye binasının da mimarı olduğunu hatırlatan Mazrek, “Bugün eğer ülkenin en güzel belediye binasına sahipsek, bu Başkan Altepe sayesindedir. Hastalarımızı tedavi ettirmekten öğrencilerimiz için bursa kadar her türlü desteği verdi. Kendilerinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Mamuşa Anadolu Ortaokulu Müdürü Milazım Mazrek ve beraberindeki öğretmenlere İznik çinisi ile Bursa’yı tanıtan birer hediye paketi takdim etti. Mazrek ise, Karlık’a plaket verdi. Kosovalı öğretmenler, tarihi başkanlık binası ile meclis binasını da gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X