Köy Enstitüleri 76 yaşında

Köy ilkokullarına öğretmen yetiştirmek üzere 17 nisan 1940 yılında açılan, Türkiye’ye özgü bir eğitim ve aydınlanma projesi olan Köy Enstitüleri’nin, 76. kuruluş yıldönümü Nilüfer’de kutlandı.

Köy Enstitüleri 76 yaşında

Nilüfer Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi işbirliği ile Üç Fidan Parkı’nda düzenlenen etkinlik geniş katılımla gerçekleşti. 

Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Aysel Okumuş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Köy Enstitüleri mezunları, sendika temsilcileri ve siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. 1954 yılında Beşikdüzü Köy Enstitüsü’nden mezun olan  “Memleket Yollarında” kitabının yazarı Lemanser Sükan  da Orhangazi Gedelek Köyü’nden çıkıp, Arifiye Köy Enstitüsü ile başlayan eğitim hayatını anlattı. Etkinliğe katılan Köy Enstitüleri mezunları da anılarını katılımcılarla paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X