Köy merasına sahip çıktılar

Büyükşehir Yasası’yla birlikte köy statüsünden mahalleye dönüşen Danişmentli hayvancılar örnek bir dayanışma sergileyerek, satışa çıkartılan merayı kendi aralarında topladıkları parayla hayvanlarının otlaması için kiraladılar.

Köy merasına sahip çıktılar

AYDIN FİDAN

 

Geçimini sadece tarım ve hayvancılıkla sağlayan Danişmentliler köy girişinde bulunan yaklaşık 210 dönüm yeri kendi aralarında topladıkları paralarla kiralayıp, hayvancılığı bitirmeme kararı aldı. Tarım İl Müdürlüğü’nden 11 yıllığına kiraladıkları yaklaşık 210 dönüm meranın açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, MHP Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, CHP ilçe yöneticileri, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kula, Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran ve köylüler katıldı.

TOHUM DESTEĞİ

Kaymakam Yurtseven, Danişmentlilerin Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ve bu nedenle de kendilerini kutladığını söyledi. Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran da, yaklaşık 210 dönüm olan meranın yeşillenmesi için tohum desteği verdiklerini bildirdi. 

 

Danişment Muhtarı Necmettin Zarif, hayvancılık yapanların kendi aralarında topladıkları para ile merayı 11 yıllığına kiralayarak hayvancılığı bitirmeme kararı aldıklarını söyledi. Mera açılışı Danişment halkının konuklara ikramı ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X