‘Köy okulları açılsın’

CHP Bursa eski milletvekili Kemal Demirel, taşımalı sisteme geçişle birlikte kapatılan köy okullarının yeniden açılması için araştırma yapıyor.

‘Köy okulları açılsın’

GÜRHAN ADANA

 

CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Kemal Demirel Süleymaniye, Kavaklı ve Selimiye’ye giderek buralarda kullanılmayan okul binalarını inceledi. Köy okullarının tekrar açılması için çalışacağını belirten Demirel, bu çalışmanın parti programına da girdiğini söyledi.

Köylerdeki okulların en az 2 öğretmen görevlendirilerek mutlaka açılmasını gerektiğini ifade eden Demirel, “1,2,3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin taşımalı sistemle başka merkezlere servislerle götürülmesine son verilmelidir. Eğitim öğretim kalitesi düşünülerek bu alanda adımlar atılmalıdır” dedi. 

Okul binalarının kaderine terk edildiğini, çürüyen binaların başka bir amaçla da kullanılamadığını söyleyen Demirel, ülke genelinde 15 bine yakın okul binasının aynı kaderi paylaştığını kaydetti. 800 bine yakın öğrencinin taşımalı sistemle başka okullara taşındığını anlatan Demirel, bu alanda sonuç alıncaya kadar girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X